Клин с висока талия – най-новия хит сред привържениците на фитнеса и йогата

Дамски клинове с висока талия

Удобното облекло по време на спорт се характеризира с три основни качества – не дразни кожата, еластично е и осигурява комфорт по време на движение. А когато практикувате йога или фитнес, за да се чувствате добре и да може пълноценно да се отдаде на заниманията си, е необходимо да имате и подходящо облекло.

В последно време особено популярни сред йога привържениците и фитнес маниаците станаха клиновете с висока талия. Те са не само удобни, но и сигурни, тъй като осигуряват възможно най-голям комфорт на тези, които ги носят. Благодарение на дишащата и еластична материя от която са изработени, както и на това, че са лесни за поддържане, а в същото време пазят кожата от наранявания, клиновете с висока талия се радват на все по-широка популярност. И има защо.

Няколко са преимуществата, които почитателите на различните спортове изтъкват по повод избора си на това облекло. Ето ги и тях:

Клиновете с висока талия дават възможност на тялото да заема всякакви позиции и да се движи свободно при всякакви обстоятелства. Материята от която са изработени позволява подобен комфорт. А за всички, които практикуват йога или фитнес, това е от голямо значение, тъй като често се налага да заемат несвойствени позиции.

Удобни са

Меката материя, еластичността на тъканите и това, че лесно могат да се облекат и свалят от тялото, прави клиновете с висока талия особено предпочитани. Някои производители на спортни облекла предлагат твърде стегнати панталони, което създава неудобства по време на движение или тренировка. Други пък са твърде плътни и предизвикват активно изпотяване и дразнене на кожата. И не на последно място е фактът, че самата материя се отпуска след време, което може да доведе до неприятни преживявания по време на тренировка.

Не дразнят кожата

Вълнените и ленените материи, както и някои изкуствени влакна могат да предизвикат сърбеж и дразнене по кожата. Затова и спортистите предпочитат памучни материи с високо съдържание на еластан, които едновременно гарантират комфорт при движение и здравина плата. И не на последно място – не причиняват алергии.

Високата талия прибира корема

Има още една причина клиновете с висока талия да са толкова предпочитани — скриват корема. Широкият ластичен колан прибира излишните тлъстинки и извайва силуета. Така всички недостатъци остават скрити, а човек може спокойно да спортува, без да изпитва дискомфорт.

Подходящи са и за екстремни спортове

И най-важното преимущество на този тип клинове е, че са подходящи за всеки тип спорт. Не само за йога или фитнес, но и за колоездене, бягане, домашни тренировки, спорт на открито и други. Освен, че са от лека и еластична материя, те са и леки за носене. А ръбовете не дразнят кожата.

Клинът с висока талия има и друго, чисто практическо предимство — ще си остане на мястото, колкото и акробатични да са упражненията ви. Качествената материя е от важно значение, тъй като при дълготрайна употреба някои материи се отпускат, а други изтъняват, късат се, или губят еластичността си. А това създава силен дискомфорт.

Затова, ако практикувате йога, фитнес или друг спорт, внимателно избирайте облеклото, което носите. Достатъчно е то да е от качествена материя, да ви създава усещане за комфорт и да не се притеснявате непрекъснато, че може да падне или да се повреди. И се наслаждавайте на тренировката си.

Нашите предложения

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Вашият коментар